درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1392/9/9 - 08:08:59
تعداد بازدید: 1396
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آتشفشان اسنودن دوباره فعال میشود
آتشفشان اسنودن دوباره فعال میشود

نویسنده: سعید سبحانی

افشاگری‌های تازه اداوراد اسنودن در راه است! انتشار این خبر منجر به آشفتگی و پریشانی مقامات سیاسی و امنیتی در غرب شده است. دولت امریکا و بسیاری از دولتهای اروپایی که متهمین اصلی این پرونده هستند نسبت به آنچه در آینده رخ خواهد داد بیمناکند. ادامه افشاگری‌های اسنودن میتواند منجر به ایجاد و استمرار وضعیتی سخت در معادلات سیاسی و امنیتی دولتهای غربی شود.

نام اسنودن به دستمایه‌ای جهت بروز اختلافات جدی میان امریکا و روسیه تبدیل شده است. اگرچه این جنگ امنیتی فعلا نهان است اما در پشت پرده کاخ سفید و کاخ کرملین در وضعیت امنیتی قرمز نسبت به یکدیگر به سر میبرند. مقامات روسی به طور طبیعی حضور اسنودن در خاک خود را نوعی مانور امنیتی در برابر ایالات متحده تلقی میکنند. در مقابل مقامات کاخ سفید نیز به شدت نسبت به حضور اسنودن در روسیه نگران هستند.

چالش میان ایالات متحده امریکا و روسیه بر سر مسئله اسنودن همچنان ادامه دارد. این چالش با گذشت زمان بیشتر تقویت میشود. در این میان سناتورهای افراطی حزب جمهوریخواه مانند مک کین اعلام کرده اند که ایالات متحده امریکا باید در خصوص مسئله اسنودن سخت گیری بسیار بیشتری را علیه روسیه و ولادیمیر پوتین اعمال کند و به این ترتیب نسبت به رفتار اوباما در این خصوص اعتراض کرده اند.رئیس جمهور روسیه از اعطای پناهندگی به اسنودن همچنان دفاع میکند. این در حالی‌است که اعطای پناهندگی به اسنودن از سوی روسیه منجر به خشم و نارضایتی شدید رئیس جمهور امریکا شده است. در این میان برخی سناتورهای تندروی امریکایی مانند جان مک کین به اوباما هشدار داده اند که باید برخورد سختی را با مسکو صورت دهد. با این حال اوباما ترجیح میدهد حداقل به صورت علنی در خصوص اسنودن و اقدام روسیه سخنی به میان نیاورد.رئیس‌جمهوری روسیه با اشاره به اینکه امریکا نباید انتظار همکاری از طرف مسکو را داشته باشد، یادآور شده است که ماندن (ادوارد اسنودن) در روسیه به خاطر اقدامات خود واشنگتن است، وگرنه او از همان ابتدا به امریکای لاتین پرواز کرده بود.

مقامات اطلاعاتی امریکا و انگلیس بابت اینکه ادوارد اسنودن مجموعه بزرگی از اطلاعات فوق محرمانه و رمزگذاری شده را ذخیره کرده باشد، نگرانند. چندین مقام‌ حاضر و سابق امریکا و دیگر منابع در گفتگو با خبرگزاری رویترز اعلام کردند، این مجموعه احتمالا شامل اسناد با نام‌های پرسنل اطلاعاتی امریکا و متحدانش است. به گفته دو منبع که خواستند نامی از آن‌ها برده نشود، این مجموعه به شدت رمزگذاری شده و باز کردن آن نیازمند چند رمز عبور است، حداقل سه نفر این رمزهای عبور را در اختیار دارند که تنها در مدت کوتاهی از روز معتبر است.

به گفته یکی از منابع، این مجموعه اسناد، نوعی (سیاست بیمه) برای ادوارد اسنودن، مقاطعه‌کار سابق آژانس امنیت ملی امریکا در برابر دستگیری یا سایر تهدیدات است.

کیت الکساندر، رئیس آژانس امنیت ملی امریکا اعلام کرده است که احتمالا اسنودن در این ماه بین 50 تا 200 هزار سند محرمانه را از ‌آژانس امنیت ملی و سازمان اطلاعاتی انگلیس (GCHQ) دریافت کرده است. اسنودن گاهی اوقات از کلمه عبور افراد بی‌اطلاع برای دستیابی به اطلاعات محرمانه استفاده کرده است.

گلن گرین والد، یکی از خبرنگارهایی که اسنودن اطلاعات محرمانه آژانس امنیت ملی امریکا را به او داده اعلام کرده است که اسنودن اقدام احتیاطی زیادی را اتخاذ کرد تا مطمئن شود که افراد مختلفی در سراسر جهان این آرشیو را در اختیار داشته و مدارک به طور حتم منتشر خواهند شد. به گفته منابع، لیست نامه‌ها و مشخصات پرسونل آژانس امنیت ملی امریکا و سازمان جاسوسی انگلیس، از جمله اسنادی است که اسنودن به دست آورده اما تاکنون افشا نکرده است. افشاگری‌های اسنودن از اطلاعات آژانس امنیت ملی امریکا که از ماه جولای آغاز شد، واکنش‌های مختلفی را به دنبال داشت اما موضوع جاسوسی این آژانس از رهبران برخی کشورهای جهان، باعث تیره شدن روابط واشنگتن و برخی از هم‌پیمانانش شد.

شهروندان و برخی نهادهای حقوق بشری در کشورهای اروپایی از ادوارد اسنودن به عنوان یک قهرمان یاد میکنند. این در حالیست که باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده امریکا از وی به عنوان یک خائن یاد کرده و خواستار استرداد وی به خاک کشور خود هستند. افشاگری‌های اسنودن نشان آن است که هژمونی ادعایی ایالات متحده امریکا در حوزه فناوری اطلاعات و همچنین امنیت سایبری و امنیت عمومی تا چه اندازه شکننده است. ایالات متحده امریکا در راستای نیل به اهداف جاسوسی خود به شهروندان خود و دیگر کشورهای اروپایی نیز رحم نکرده و اطلاعات رد و بدل شده شخصی در کمپیوتر‌های آنها را مورد بررسی قرار داده است. از این رو افشا گری‌های ادوارد اسنودن نشان از آن دارد ایالات متحده امریکا تا چه اندازه‌ای به لحاظ اطلاعاتی آسیب پذیر است. مأمور سابق سازمان سیای امریکا، مدارک بسیار حساسی درباره برنامه‌های جاسوسی خارجی امریکا در رایانه‌های نوت بوک ذخیره کرده است. پایگاه انترنتی امریکایی (بیزینس اینسایدر) اخیراً فاش ساخته که اسنودن ممکن است اطلاعات بسیار حساسی درباره عملیات جاسوسی (بکس سیاه) سازمان سیای امریکا علیه دولت‌ها و ارتش‌های خارجی و همچنین شرکت‌های چند ملیتی، در اختیار داشته باشد.

اسنودن از اول آگست که روسیه پناهندگی موقت به وی اعطا کرده از نظرها پنهان شده است. وکیل اسنودن اعلام کرده که وی محافظان امنیتی دارد اما درباره پاسخ به این مسئله که آیا آن‌ها از اعضای نیروهای امنیتی هستند یا خیر امتناع کرد. اسنودن تا کنون توانسته است افشاگری‌های مهمی در خصوص جاسوسی‌های ایالات متحده درخاک اروپا انجام دهد. با این حال هنوز بسیاری از افشاگری‌های وی در این خصوص باقی مانده است.

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1313






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.